MECHELSE SAMENWERKINGEN

 

Bierolade:

 

Hou je van bier, maar ook van chocolade? Dan zal je in de zevende hemel zijn met deze Bierolade masterclass.
Werner Callebaut is een gepassioneerd bier- en chocoladeliefhebber en heeft zich met Bierolade de laatste jaren toegelegd op het maken van geslaagde combinaties tussen beide Belgische topproducten. 

De Mechelse streekbieren bieden een harmonieuze smaak met de pralines van een lokale topchocolatier of gaan net voor een pittig contrast. Met leuke wist-je-datjes en sappige bierverhalen nemen we je mee in de rijke en boeiende geschiedenis van de Belgische bier- en chocoladecultuur.

De bier en chocolade masterclass kan ook in combinatie met een gegidste wandeling vol leuke weetjes en anekdotes over het prachtige Mechelen.

 

Combineer dit met aansluitend een maaltijd bij ons!

www.bierolade.be 

Urban Escape:

 

Ontdek samen met je collega's, vrienden of familie de prachtige stad Mechelen vanop het water in een canadese kano. 

Ideaal als teambuilding of als een ontspannen bedrijfsuitstapje. Scholen en jeugdverenigingen zijn zeker ook meer dan welkom!

 

Voor meer info of andere activiteiten:

https://www.urbanescape.be/nl/

 

Kanotocht combineren met lunchen/dineren bij ons in ViaVia Mechelen?

Pacific Supschool Mechelen

 

Welkom bij Pacific Supschool uw ultieme bestemming voor avontuur op het water! Wij verwelkomen jong en oud vanaf 1 april 2023 met veel plezier voor een SUP-tocht in Mechelen of Lier. Ontdek de sensatie van Stand-Up Paddleboarding (SUP) en geniet van de prachtige wateren van deze historische steden.

Maar dat is nog niet alles! In samenwerking met Ontpop kunnen wij tot 200 personen een onvergetelijke dag bezorgen met verschillende activiteiten. Van school sportdagen tot teambuilding evenementen, bieden wij voor elk wat wils. Ontpop heeft een breed scala aan activiteiten, dus als u op zoek bent naar iets anders, neem dan zeker eens een kijkje op www.ontpop.be.

 

https://www.sup-school.com/nl

 

Suppen graag combineren met lunchen/dineren bij ons in ViaVia Mechelen?

Culinaire Wandelingen 

 

20 jaar reeds zijn de Culinaire wandelingen een vaste waarde binnen het cultureel-toeristische aanbod van deze stad. Lekker eten, gedreven gidsen, een vleugje humor, originele locaties met net dat ietsje meer… Het zijn de hoofdingrediënten van onze wandelingen. Door onze jarenlange ervaring en zin voor perfectie, staan we garant voor kwaliteit en een vlekkeloze organisatie.

Begeleid door een deskundige gids wandelen de deelnemers van gerecht naar gerecht, van het aperitief tot aan de dessertlocatie. Onderweg krijgen ze boeiende verhalen en pittige anekdotes over gebouwen, straten en pleinen. Er wordt halt gehouden in restaurants, maar vaak ook in historische woningen en andere verborgen parels in de stad. De groep ontdekt zo op een originele manier de schoonheid van Mechelen.

Wenst u meer te weten over ons huidig aanbod, contacteer ons en vraag naar onze 'Taste The World-foodsharing' in het ViaVia Joker Reiscafé Mechelen, uitsluitend via mail, wij zorgen voor een spoedig antwoord. info@culinairewandelingenmechelen.be

 

Voor meer info:

http://www.culinairewandelingenmechelen.be

 

De fietsgids / de wandelgids

 

Mechelen is een fantastische stad: divers, groen en fietsvriendelijk, met een prachtige historische kern en een rijke geschiedenis. Een échte verborgen parel tussen de bekendere grote broertjes Brussel en Antwerpen.

Wij zijn een team trotse locals die je de stad van binnenuit leren kennen. We nemen je graag mee in ons verhaal naar de mooiste plekjes zodat jij Mechelen écht ten volle kan beleven, ervaren en proeven.

“de fietsgids” bestaat sinds 2020 in Mechelen. In 2023 breiden we ons verhaal uit en voegen we “de wandelgids” toe aan ons aanbod.

 

Voor meer info:

https://www.defietsgids.be

 

 

 

ANDERE SAMENWERKINGEN

 

Pigment Paint&Sip

 

Met een penseel in de ene hand en een drankje in de andere, maak je in no time een prachtig meesterwerk!

Er is zeker geen ervaring vereist, de stap-voor-stap instructies en de gezellige beats gidsen je perfect doorheen het creatieve proces. Je start met een blanco canvas, maar gaat na een drietal uur naar huis met je eigen unieke kunstwerk.

 

Boek deze workshop rechtstreeks bij Pigment Paint&Sip en vraag als locatie ViaVia Joker reiscafé Mechelen aan! Zeker als je er voor of nadien wilt genieten van onze wereldkeuken (vermelden bij boeking). Je teambuilding/vrijgezellen/... is bij deze al compleet. Zo simpel kan het zijn!

https://www.pigmentpaintandsip.be/

 

Anders Reizen

 

Voor de sportievelingen onder ons hebben we in samenwerking met Anders Reizen enkele leuke wandelroutes voor jullie voorbereid met als uitvalsbasis de ViaVia. Na enkele minuten wandelen langs de Dijle passeer je langs de Nekker vijver naar het Mechels Broek. Een mooi en groot wandelgebied waar we weer enkele topwandelingen uitzetten!

Je kan kiezen tussen begeleide wandelingen van 5, 10 of 18 km. Je kan deze al dan niet combineren met een bijkomende stadswandeling van 5,5 km.

Alle wandelingen kan je ook op eigen houtje maken dankzij onze wegbeschrijving.

Voor meer info, kom gerust langs en scan de wandelroutes.

 

Voor meer info over Anders Reizen:

https://www.andersreizen.be/nl/home.aspx